Ana içeriğe atla

Öne çıkanlar

THOR YILDIRIM TANRISI (BÖLÜM 2)

THORLA İLGİLİ  HİKAYELER: MJÖLNİR`İN ÇALINMASI Devlerin dünyası Jötunheimr'ın kralı Thrym, Freya'ya aşıktır. Onunla evlenmeyi planlıyor. Thor uyurken Mjölnir çekicini çalar. Çekiç çalınan Thor, Loki'ye koşar ve yardım ister. Loki, Thrym'in çekicini çaldığını söylüyor. Dev Thrym şantaj yapar ve Mjölnir karşılığında tanrıça Freya'yı ister. Tanrılar bir plan yapar ve Thor'un Thrym'i Freya olarak gizlemesine karar verir. Thor bir gelinlik ile Thrym'e gidecek ve çekici ondan alacak. Thor bunu kabul edemese de planı kabul etmek zorunda kalır.  İskandinav mitolojisindeki en güçlü tanrı Thor: Yıldırım tanrısı Thor Freya kılığına girerek Thrym'e gider. Thrym, Freya'nın sandığı Thor için bir ziyafet düzenler. İçecekler ziyafet boyunca içilir ve Thrym, Thor'un Freyja olduğuna ve Mjölnir'i elinde tuttuğuna inanır. Thor, Mjölnir'i alır almaz dev Thrym'den intikam alır. THOR VE TARIM Thor, örnek bir savaşçı ve sosyal düzenin savunucusu olmanın

KİTSUNE (TİLKİ)

KİTSUNE

 Kitsune, Japon mitolojisinde ne anlama geliyor? Bu kavram, doğaüstü yeteneklere sahip tilkiler olarak anlaşılır ve bunlardan en önemlisi insana dönüşüm veya dönüşümdür. İlki Çin efsanelerinde bulunur ve ancak daha sonra kitsune mistik inanç, bazı detaylarla büyüdüğü ve bağımsız bir halk unsuru haline geldiği Japonya'da doğdu. Efsaneye göre, tanrı Inari bir zamanlar kar beyazı bir tilkiye indi ve insanlara zenginlik ve bereket verdi. Inari'nin belirli bir cinsiyeti yoktur ve hem çekici bir kız hem de gri saçlı yaşlı bir adam imajında ​​bir erkeğin önünde görünebilir. Yaramaz bir karakter kadar iyi hiçbir şeye sahip olmayan bir sihirli tilki tanrısı eşliğinde. Tilkinin Japonca adı kitsune'dur. Makalede onlar hakkında tartışılacaktır.

KİTSUNE EFSANESİ                                                                                                                      

Japonlar, aslında Kitsune olduğu ortaya çıkan gizemli bir kız hakkında bir miktar üzüntü ile çevrili romantik bir efsaneden oluşuyordu. Mino bölgesinden genç bir adam, son derece güzel bir kız bulma hedefi koydu. Komşulara sordu, tüm yerel güzelliklere baktı ama boşuna. Bir gün bir adam derin bir üzüntüden ölüyordu ve bacakları onu ıssız bir tarlaya götürdü. Sütlü pusun ortasında, önünde fantastik bir manzara açıldı - badem şeklindeki gözlerinde kırmızımsı saç bulutu içinde yaramazlık kıvılcımı olan nazik ve çekici bir kadın.

KİTSUNELERİN YETENEKLERİ                                                                                                  

Tilkiler olgunlaştıkça daha sihirli yetenekler kazanır. En genç takımın sadece bir kuyruğu var. Dönüşüm sanatını öğrenerek, onu kıyafetlerinin altına yeterince iyi saklayamazlar. Zamanla bir tilki üç, beş, yedi ve hatta dokuz kuyruğa sahip olabilir. Hipnoz, illüzyon yaratma, görünmez olma, uçma ve kişinin orijinal durumunu değiştirme yeteneği. Genç tilkiler insanlar arasında şaka, aşk hileleri ve hileler yapar. İnsanlar ve tek taraflı bir kitsune arasındaki romantik ilişkilerin ünlü hikayeleri.

KİTSUNETSUKİ                                                                                                                              

Japon mistiklerinde iki tür tilki vardır: "Nogitsune" veya "özgür tilkiler" ve efendinin Tanrıça Inari'ye hizmet ettiği "Tenko". Bazı durumlarda, bir tilki ruhu, zayıflık veya öfke anında bir kişiye nüfuz edebilir. İnsan biçiminde ruh, yaralı olmaktan kurtulur.

Yorumlar

Geri bildirim

Sitemizi geliştirmemiz adına şikayet ve isteklerinizi bildiriniz düşünceleriniz bizim için önemlidir.