Ana içeriğe atla

Öne çıkanlar

THOR YILDIRIM TANRISI (BÖLÜM 2)

THORLA İLGİLİ  HİKAYELER: MJÖLNİR`İN ÇALINMASI Devlerin dünyası Jötunheimr'ın kralı Thrym, Freya'ya aşıktır. Onunla evlenmeyi planlıyor. Thor uyurken Mjölnir çekicini çalar. Çekiç çalınan Thor, Loki'ye koşar ve yardım ister. Loki, Thrym'in çekicini çaldığını söylüyor. Dev Thrym şantaj yapar ve Mjölnir karşılığında tanrıça Freya'yı ister. Tanrılar bir plan yapar ve Thor'un Thrym'i Freya olarak gizlemesine karar verir. Thor bir gelinlik ile Thrym'e gidecek ve çekici ondan alacak. Thor bunu kabul edemese de planı kabul etmek zorunda kalır.  İskandinav mitolojisindeki en güçlü tanrı Thor: Yıldırım tanrısı Thor Freya kılığına girerek Thrym'e gider. Thrym, Freya'nın sandığı Thor için bir ziyafet düzenler. İçecekler ziyafet boyunca içilir ve Thrym, Thor'un Freyja olduğuna ve Mjölnir'i elinde tuttuğuna inanır. Thor, Mjölnir'i alır almaz dev Thrym'den intikam alır. THOR VE TARIM Thor, örnek bir savaşçı ve sosyal düzenin savunucusu olmanın

POSEİDON KİMDİR? (DENİZ TANRISI)

POSEİDON (DENİZ TANRISI) KİMDİR?

Poseidon, Olimpiya tanrıları arasında okyanusu simgeliyordu ve okyanusun mutlak hükümdarı olarak kabul edildi. Homeros'un destanında buna Pose-idaon denir. Adı, diğer Hint-Avrupa dil formlarına kıyasla "okyanusun kralı" anlamına gelen Poti-dan'dan türemiştir. Gücü ve krallığı sadece okyanusa değil, aynı zamanda akarsulara ve göllere de uzanır. Deniz tanrısı Poseidon sadece dalgalara hükmetmekle kalmaz, aynı zamanda fırtınalar da yaratır. Bir trident çarptığında kıyı kayalıklarından uzaklaşabilir ve korkunç depremlere neden olabilir. Aynı zamanda Enosigaios olarak da anılır, bu da dünyayı rahatsız edebilecek bir tanrı olarak dünyayı salladığı anlamına gelir. Zeus'tan sonraki en önemli tanrıdır. Trident, at ve yunus onun sembolleridir. Roma mitolojisinde buna "Neptün" denir.

POSEİDONUN TANRI OLUŞU

Kronos ve Rheia'nın oğlu ve Zeus ile Hades'in kardeşidir. Efsaneye göre; Kronos, Poseidon'u doğar doğmaz diğer çocuklar gibi yutmuş, daha sonra Zeus annesi Rheia'nın yardımıyla kaçırılmış, babasının diğer kardeşlerini kusmasıyla Poseidon öldürülmüş ve denize teslim edilmiştir. Bir başka efsaneye göre; Zeus'un babası Hades ve Poseidon, Kronos'u gökten kaptıktan sonra, gökyüzünün, denizin ve ıssız yeraltı dünyasının efendisi olacağını belirlemek için aralarında kura çekmişlerdi. Zeus gökyüzünü, Hades yeraltını, Poseidon denizi kazandı ve herkes dünyayı kullanabilir.


POSEİDON VE ATHENA

Poseidon, dünyayı yönetme hırsına sahipti. Zıpkını Atina Akropolü'ne fırlattıktan sonra, deniz sularıyla dolu bir çukur kazdı ve orada ilgilendi. Daha sonra Athena'da baharın yanına ilk zeytin ağacını dikerek nezaketle şehir üzerinde egemenlik talep etti. Bundan öfkelenen Poseidon, Tanrıça'yı bire bir savaşmaya davet etti. İki Olimpiyatçı arasındaki kavga başlamak üzereyken, Zeus müdahale etti ve anlaşmazlığı mahkemede çözmelerini emretti. Sonra tüm Olimpiyatçıların hazır bulunduğu İlahi Mahkeme'ye gittiler. Zeus'un hiçbir görüşü yoktu, diğer tüm tanrılar oylarını Poseidon'a ve tanrıçaları Athena'ya verdiler. Mahkeme nihayet, birden fazla oyla daha iyi bir hediye (zeytin ağacı) vermesi için Athena şehrine devretti. Öfkeden öfkelenen Poseidon, gönderdiği dev dalgalarla tanrıçanın şehrini sular altında bıraktı. Bu şehirden kaçmak zorunda kalan tanrıça, adının verildiği bir başka şehir olan Atina'yı kurdu.

Yorumlar

Geri bildirim

Sitemizi geliştirmemiz adına şikayet ve isteklerinizi bildiriniz düşünceleriniz bizim için önemlidir.