Ana içeriğe atla

Öne çıkanlar

THOR YILDIRIM TANRISI (BÖLÜM 2)

THORLA İLGİLİ  HİKAYELER: MJÖLNİR`İN ÇALINMASI Devlerin dünyası Jötunheimr'ın kralı Thrym, Freya'ya aşıktır. Onunla evlenmeyi planlıyor. Thor uyurken Mjölnir çekicini çalar. Çekiç çalınan Thor, Loki'ye koşar ve yardım ister. Loki, Thrym'in çekicini çaldığını söylüyor. Dev Thrym şantaj yapar ve Mjölnir karşılığında tanrıça Freya'yı ister. Tanrılar bir plan yapar ve Thor'un Thrym'i Freya olarak gizlemesine karar verir. Thor bir gelinlik ile Thrym'e gidecek ve çekici ondan alacak. Thor bunu kabul edemese de planı kabul etmek zorunda kalır.  İskandinav mitolojisindeki en güçlü tanrı Thor: Yıldırım tanrısı Thor Freya kılığına girerek Thrym'e gider. Thrym, Freya'nın sandığı Thor için bir ziyafet düzenler. İçecekler ziyafet boyunca içilir ve Thrym, Thor'un Freyja olduğuna ve Mjölnir'i elinde tuttuğuna inanır. Thor, Mjölnir'i alır almaz dev Thrym'den intikam alır. THOR VE TARIM Thor, örnek bir savaşçı ve sosyal düzenin savunucusu olmanın

HADES KİMDİR?

 HADES KİMDİR?

Hades, Yeraltı dünyasının bir tanrısıydı. O ve kardeşleri Zeus ve Poseidon babalarını tahttan indirdiler. Evreni yönetmedeki rollerini bölmeye karar verdiler. Hades, Yeraltı Dünyasının hükümdarı olmasına rağmen, bir ölüm tanrısı değildi. Açgözlü bir tanrıydı ve evrenin bir bölümünü olabildiğince çabuk doldurmak istiyordu. Ölümle sonuçlanan olayları onayladığı biliniyordu. Hades, Yeraltı Dünyasını yönetmemeyi seçmesine rağmen, zamanının çoğunu kendi krallığında geçirdi. Görevlerine hızla adapte oldu ve onu nadiren ihmal etti. Çatallarını kullanarak da depremlere neden oldu.

HADESİ İÇEREN HİKAYELER:

NANE BİTKİSİ:HADES VE MİNTHE

Hades, Persephone ile evli olmasına rağmen, Minthe adında bir periye aşık oldu. Bu durum Persephone'yi kıskandırdı. Kocasını takip etmeye başladı. Bir gün Acheron Nehri boyunca yürürken sevgililerle tanıştı. Çok sinirli olan Persephone, Menthe'yi bir nane bitkisine dönüştürdü. Hades, karısının yaptıklarını geri almaya çalıştı, ancak başarısız oldu. Sevgilisine merhamet etmek için bitkiye cennet gibi aromatik bir koku verdi. Her nane aşığı, bu kokunun ne kadar sarhoş edici ve derin olduğunu bilir.



PERSEPHONE VE HADES

Persephone, Zeus ve Demeter'in kızıydı. Doğurganlık ve bereket tanrıçasıydı. Persephone çok güzeldi ve birçok erkek onunla evlenmeye çalıştı. Bunlardan biri, onu ilk gördüğünde hemen güzelliğine çarpan Hades'ti. Hades, Zeus'tan kızıyla evlenmesini istedi. Zeus kabul etti, ancak Demeter'in evliliğe izin vermeyeceğini biliyordu. Demeter, kızını korumak istedi ve Hades'in kızına layık olmadığına kesin olarak inanıyordu. Zeus haklıydı. Demeter, Hades'in talebini reddetti.

 Ancak Hades bundan kolayca vazgeçemezdi. Bir plan yapmaya başladı. Ebeveynlerinin isteklerine karşı Persephone'yi karısı yapacaktı. Persephone bir gün arkadaşlarıyla bir tarlada çiçek topluyordu. Hades, planını uygulama zamanının geldiğini düşünüyordu. Persephone'nin altındaki zemin çatlamaya başladı.

 Hades'in atları ve arabası parçalanmış topraktan çıktı ve ne olduğunu fark etmeye başlamadan önce genç tanrıçayı yakaladı.Birinin kızın kayıp olduğunu anlaması uzun zaman aldı. Ancak haber yayıldıktan sonra Demeter kimin sorumlu olduğunu biliyordu.Kanıtı olmadığı için Demeter, kız arkadaşını aramak için dünyayı dolaştı. Vahşi doğanın ve doğumun tanrıçası Hectate, Demeter'e güneş tanrısı Helios'tan yardım alması gerektiğini söyledi. Demeter, Helios ve Zeus'un kaçırma olayını gördüğünü bilmiyordu ama sessiz kalmayı seçti.

 Kendisine acıyan Helios'a gitti ve kızını sordu. Helios yalan söyleyemedi ve olanları açıklayamadı. Demeter çok üzgündü. Kederinden dolayı ilahi görevlerini yerine getirmiyordu. Bu süre zarfında mahsuller öldü ve tarlalar kurudu, çünkü doğurganlık ve bereket tanrıçasıydı. Zeus harekete geçmeye karar verdiğinde dünya yaygın bir açlıkla karşı karşıya kaldı. Zeus Demeter ile konuştu. Demeter, kızının mutsuz olduğunu kanıtlayabilirse karısına Persephone'yi iade etmesini emredeceğini söyledi. Yapamazsa, Persephone Yeraltı Dünyasında kalırdı.

Ancak Hades sınavı duydu ve karısı Persephone'yi aldatmanın bir yolunu buldu. Kıza biraz nar taneleri uzattı. Bu tohumları yiyenin yeraltı dünyasını çok seveceği ve kalmak isteyeceği söylendi. Test günü geldiğinde Zeus, Persephone'ye nerede yaşamak istediğini sordu. Hemen kocasıyla birlikte Yeraltı Dünyasında kalmak istediğini söyledi.Demeter, Hades'in bir şekilde kızını aldattığını biliyordu, ancak nasıl olduğunu kanıtlayamadı. Demeter, görevlerini sonsuza dek terk etmekle tehdit etti, bu da bir miktar kıyametle sonuçlanacaktır. Bu yüzden Zeus altın bir anlam buldu. Persephone yıl boyunca annesinin yanında kaldı. Kalan yarısı için kocasıyla birlikte Yeraltı Dünyasına dönecek. Bu mevsimler neye benziyor? Persephone annesinin yanındayken, mahsuller büyür ve hasat bol miktarda bulunur. Ancak Yeraltı Dünyası'na döndüğünde Demeter keder, keder ve artık ekinler ve topraklar için destek sağlamaz.

HADES VE AİLESİ

Hades, ikisi de titan olan Kronos ve Rhea'nın oğluydu. Beş kardeşi vardı.

 Zeus ve Poseidon kardeşleriyle birlikte dünyaya hükmetti ve üç kız kardeşi vardı: Hestia, Hera ve Demeter. Persephone ile evliydi, ancak aşk hikayeleri efsanelere konu oldu. Hades sonunda karısı olmayı kabul eden gelini kaçırdı. Macaria ve Melinoe adında iki çocukları oldu.

HADES'İN KÖKÜ VE TANRILIGI

Hades bir Olimpiyat tanrısıydı. O iki Titanın oğluydu. Titanlar ve Olimpiyatçılar arasındaki büyük savaş sırasında Hades, erkek ve kız kardeşleri ile savaştı. Nihayet Titanları yendiğinde, Hades ve kardeşleri yeni hükümdarlar oldular.

Yorumlar

Geri bildirim

Sitemizi geliştirmemiz adına şikayet ve isteklerinizi bildiriniz düşünceleriniz bizim için önemlidir.