Ana içeriğe atla

Öne çıkanlar

THOR YILDIRIM TANRISI (BÖLÜM 2)

THORLA İLGİLİ  HİKAYELER: MJÖLNİR`İN ÇALINMASI Devlerin dünyası Jötunheimr'ın kralı Thrym, Freya'ya aşıktır. Onunla evlenmeyi planlıyor. Thor uyurken Mjölnir çekicini çalar. Çekiç çalınan Thor, Loki'ye koşar ve yardım ister. Loki, Thrym'in çekicini çaldığını söylüyor. Dev Thrym şantaj yapar ve Mjölnir karşılığında tanrıça Freya'yı ister. Tanrılar bir plan yapar ve Thor'un Thrym'i Freya olarak gizlemesine karar verir. Thor bir gelinlik ile Thrym'e gidecek ve çekici ondan alacak. Thor bunu kabul edemese de planı kabul etmek zorunda kalır.  İskandinav mitolojisindeki en güçlü tanrı Thor: Yıldırım tanrısı Thor Freya kılığına girerek Thrym'e gider. Thrym, Freya'nın sandığı Thor için bir ziyafet düzenler. İçecekler ziyafet boyunca içilir ve Thrym, Thor'un Freyja olduğuna ve Mjölnir'i elinde tuttuğuna inanır. Thor, Mjölnir'i alır almaz dev Thrym'den intikam alır. THOR VE TARIM Thor, örnek bir savaşçı ve sosyal düzenin savunucusu olmanın

RAGNAROK (BÖLÜM 1)

RAGNAROK NEDİR? SONUN BAŞLANGICI              Sosyal medya

“Kozmosun içindeki her şeyin tanrıların bile felaketi, yıkımıdır.”

RAGNAROK KELİMESİNİN ANLAMI NEDİR?
Ragnarok kelimesi Eski İskandinav dilinde ragna ve rok kelimelerinin birleşimidir. Ragna kelimesi "tanrıların örgütleme gücü" anlamına gelir. Kale kelimesi "kader, kıyamet" anlamına gelir. Ragnarok kelimenin tam anlamıyla "Tanrıların Kaderi" anlamına gelir. Bazı eski İskandinav eserlerinde buna "Tanrıların Alacakaranlığı" da deniyordu. Aynı zamanda ragnarok, ragnarok ve ragnanokrr olarak da bilinir. 
                            
                                 

RAGNAROK NEDİR?
Ragnarok, İskandinav mitolojisinin bir kıyametidir. İskandinav mitolojisine göre her yerde savaş ve ölüm olacak. Jormungand ve Thor savaşacak, Thor yenecek, ancak Jormungand onu zehirlediği için ölecek. Fenrir zincirleri kıracak, kurtulacak ve Odin'i yiyecek. Odin'in oğlu Vidar, Fenrir'i öldürecek. Heimdall ve Loki karşı karşıya gelir, kavga eder ve birbirlerini öldürür. Bu kaotik ortamda dünya alevler içinde olacak ve tüm evren sular altında kalacak. Sonunda evrenin sularından yeniden doğacak bitkiler ortaya çıkacak ve yaşam devam edecektir. Balder, Odin ve Frigg'in oğludur. Işık, mutluluk, saflık, güzellik, masumiyet ve barış gibi fenomenlerle özdeşleşmiştir. Tanrılar ve insanlar tarafından sevilir. Çok az gücü olmasına rağmen çok yakışıklı ve zekidir.

Balder bir gece onu rahatsız eden bir rüya gördü. Hayatı rüyasında tehlikedeydi. Rüyayı Aeserlere anlatır ve annesi Frigg, oğlu Balder'e, ateşe, suya, tüm elementlere, kuşlara, vahşi hayvanlara, toprağa ve taşlara zarar vermeyeceklerine yemin eder.

Aesirler daha sonra Balder'i aralarına alır ve yemininde sorun olmadığı için ona oklar ve taşlar atarak oynamaya başlarlar. Kötülükleriyle tanınan tanrı Loki durumu araştırmaya başlar. Kılık değiştirerek, Frigg'in yeminini ve sadece ökse otunun yemin etmediğini öğrenir. Loki hemen ökseotunu bulur ve Hoder'a getirir. Hoder ökseotuyla Balder'a saldırdığında Balder orada öldürülür. Aesir'ler Balder'in intikamını almak isterler ama kutsal bir sarayda oldukları için intikamını alamazlar. Balder, bir savaşçı olmadığı ve savaşta ölmediği için Valhalla'ya gidemeyecek. Böylece ölülerin koruyucusu Hel'e gider. Odin, Balder'in serbest bırakılmasını ister, ancak Hel bir şartla hemfikirdir.

Dünyadaki ölü ve diri her şey Balder için gözyaşı dökerse, Balder geri dönebilir. Aesir'ler mesajı tüm dünyaya yaydılar. Bir dev dışında herkes onu çok sevdiği için hemfikir. Bu dev kılık değiştirmiş Loki. Aesir'ler bunu anlıyor ve Loki'nin peşine düşüyor. Ancak Loki bir gün zincirleri kırar, bu da Ragnarok'un başlamak üzere olduğuna dair bir işarettir. 

Tanrıların şafağında, Ragnarok Savaşı başlar. Fenrir zincirlerden kurtulur ve Odin'i yer. Odin'in oğlu Vidar, Fenrir kurtunu öldürür ve Ragnarok, önceki bölümde anlatılan söylentiyi takip eder.


VALHALLA
Asgard'da, Tanrıların Tanrısı Odin'in yönetimi altındaki Valhalla'nın sarayı vardır. Sadece savaşta ölenler saraya girebilir. Yaşamları boyunca kahramanlık gösteren savaşçılar, Valkyrielerin kararıyla ölünce Valhalla'ya giderler. Savaşçılar Valkyrielerin ölümünü görürler ve ruhları bedenlerini terk ettiğinde onlarla birlikte Valhalla'ya giderler. Valkyrieler, Odin'in cesur ve kavgacı bakireleridir. İskandinav mitolojisinde, at sırtında kask takan bir grup kadın olarak tasvir edilirler. Kahraman savaşçılar Valhalla'da mutlu bir şekilde yaşarlar ve Ragnarok'ta Odin'in yanında savaşmayı beklerler.


Yorumlar

Yorum Gönder

Geri bildirim

Sitemizi geliştirmemiz adına şikayet ve isteklerinizi bildiriniz düşünceleriniz bizim için önemlidir.