Ana içeriğe atla

Öne çıkanlar

THOR YILDIRIM TANRISI (BÖLÜM 2)

THORLA İLGİLİ  HİKAYELER: MJÖLNİR`İN ÇALINMASI Devlerin dünyası Jötunheimr'ın kralı Thrym, Freya'ya aşıktır. Onunla evlenmeyi planlıyor. Thor uyurken Mjölnir çekicini çalar. Çekiç çalınan Thor, Loki'ye koşar ve yardım ister. Loki, Thrym'in çekicini çaldığını söylüyor. Dev Thrym şantaj yapar ve Mjölnir karşılığında tanrıça Freya'yı ister. Tanrılar bir plan yapar ve Thor'un Thrym'i Freya olarak gizlemesine karar verir. Thor bir gelinlik ile Thrym'e gidecek ve çekici ondan alacak. Thor bunu kabul edemese de planı kabul etmek zorunda kalır.  İskandinav mitolojisindeki en güçlü tanrı Thor: Yıldırım tanrısı Thor Freya kılığına girerek Thrym'e gider. Thrym, Freya'nın sandığı Thor için bir ziyafet düzenler. İçecekler ziyafet boyunca içilir ve Thrym, Thor'un Freyja olduğuna ve Mjölnir'i elinde tuttuğuna inanır. Thor, Mjölnir'i alır almaz dev Thrym'den intikam alır. THOR VE TARIM Thor, örnek bir savaşçı ve sosyal düzenin savunucusu olmanın

RAGNAROK (BÖLÜM 2)

 RAGNAROK SAVAŞI : ÖLÜMLER

Ragnarok Savaşı'nda tanrılar devlerle savaşacak. Gökyüzünün kubbesi patlayacak ve Muspelheim'ın ateşli devleri yarıktan çıkacak. Ateş devlerinin lideri Surtur, elinde güneşten daha parlak bir kılıca sahip olacak. Gökkuşağı köprüsü Asgard'a, tanrıların evi Bifrost'a doğru ilerlerken, köprü kırılacak ve arkasına düşecektir. Bifrost köprüsünün koruyucusu, tanrı Heimdall, tanrıların korktuğu anda uğursuz bir korna çalarak duyuracak. Tanrılar savaşmayı, silahlarını hazırlamayı ve Vigrid adlı savaş alanına yürümeyi seçer.

 Odin, Ragnarok için eğittiği ordusunu Valhalla'da einherias ile birlikte alarak Fenrir ile savaşacak. Odin ve ordusu Fenrir ile cesurca savaşsa bile başarılı olamayacak. Fenrir, Odin'i ve kahraman ordusunu yutacak. Odin'in oğullarından biri olan Vidar, babasının intikamını almak için Fenrir ile savaşmaya başlayacak. Vidar, kılıcı Fenrir'in boğazına saplayarak kurdu öldürecek.

Başka bir kurt, Garm ve tanrı Tire birbirlerini öldürecek. Heimdall ve Loki de aynısını yapacak. Heimdall, düzenbaz Loki'nin ihanetine son verecek. Ancak bu süreçte tanrılar en iyilerden birini kaybedecek. Tanrı Freyr ve dev Surtur de birbirlerinin sonunu getirecekler. Thor, Midgard Serpent Jormungand ile savaşmaya başlayacak. Thor, çekiç darbeleriyle kocaman bir yılanı kesebilecek. Ama yılan onu o kadar çok zehirle örterdi ki Thor uzun süre dayanamazdı; Ölmeden önce dokuz adım atacak ve kanını Vigrid toprağına eklemeden önce yok edilecek. 

Ragnarok Savaşı: Odin, Thor ve Loki'nin ölümleri O zaman yeryüzünün kalıntıları denize batacak ve sadece boşluk kalacaktır. Yaratılış ve o zamandan beri olan her şey, sanki hiç olmamış gibi tamamen geri alınacaktır.

RAGNAROK SONRASI

Bazıları bunun tüm peri masallarının sonu olduğunu söylüyor. Ancak bazı inanışlara göre Ragnarok son değil başlangıçtır. Ragnarok'tan sonra sulardan yeni, yeşil ve güzel bir dünyanın çıkacağına inanılıyor.

 Vidar ve Vali, Baldur, Hodra ve Thor, Modi ve Magni'nin oğulları olan diğer birkaç tanrı, eski dünyanın düşüşünden sağ çıkacak ve yeni dünyada mutlu bir şekilde yaşayacak.

 Erkek ve kadın Lif ve Lifthrasir, "Hoddmimir Ağacı" denilen yerde felaketten saklanacak ve kıyametten sonra ortaya çıkarak yeşil tarlalarda yaşamaya ve çoğalmaya devam edecek. Bir önceki güneşin kızı gökyüzünde yeni bir güneş doğacak. Ve hepsinin başında yeni ve güçlü bir hükümdar olacak.

Sizin için bu olayı anlatan bir dizi bırakıyorum fragmanını izleyebilirsiniz


RAGNAROK- NETFLIX

Yorumlar

Geri bildirim

Sitemizi geliştirmemiz adına şikayet ve isteklerinizi bildiriniz düşünceleriniz bizim için önemlidir.