Ana içeriğe atla

Öne çıkanlar

THOR YILDIRIM TANRISI (BÖLÜM 2)

THORLA İLGİLİ  HİKAYELER: MJÖLNİR`İN ÇALINMASI Devlerin dünyası Jötunheimr'ın kralı Thrym, Freya'ya aşıktır. Onunla evlenmeyi planlıyor. Thor uyurken Mjölnir çekicini çalar. Çekiç çalınan Thor, Loki'ye koşar ve yardım ister. Loki, Thrym'in çekicini çaldığını söylüyor. Dev Thrym şantaj yapar ve Mjölnir karşılığında tanrıça Freya'yı ister. Tanrılar bir plan yapar ve Thor'un Thrym'i Freya olarak gizlemesine karar verir. Thor bir gelinlik ile Thrym'e gidecek ve çekici ondan alacak. Thor bunu kabul edemese de planı kabul etmek zorunda kalır.  İskandinav mitolojisindeki en güçlü tanrı Thor: Yıldırım tanrısı Thor Freya kılığına girerek Thrym'e gider. Thrym, Freya'nın sandığı Thor için bir ziyafet düzenler. İçecekler ziyafet boyunca içilir ve Thrym, Thor'un Freyja olduğuna ve Mjölnir'i elinde tuttuğuna inanır. Thor, Mjölnir'i alır almaz dev Thrym'den intikam alır. THOR VE TARIM Thor, örnek bir savaşçı ve sosyal düzenin savunucusu olmanın

THOR YILDIRIM TANRISI (BÖLÜM 1)

THOR KİMDİR?

Tanrıların kralı Odin'in ve Odin'in karısı Jord'un (Dünya) oğludur. Doğurganlık tanrıçası Sif'in kocası, oğlu Modi ve kızı Thrud'un annesi; ikinci oğlu Magni, devasa Jarnsax'tan doğdu. Thor, tanrıların krallığı olan Asgard'ın ve insanların krallığı Midgard'ın koruyucusudur. Yıldırım, gökyüzü ve tarım tanrısı olarak bilinen Thor, savaşçı idealinde sadık ve onurlu bir savaşçı modelidir. Thor'un, 540 odalı bir saray olan Bilskirir'in büyük bir salon inşa ettiği Powerrudvangr ("Güç Alanları" veya "Güç Ovaları") topraklarından gökyüzünü yönettiğine inanılıyor.

Thursday (perşembe) günü Thorun günü anlamına gelmektedir.

THORUN GÖRÜNÜŞÜ VE ÖZELLİKLERİ:

Asla ince veya temkinli bir tanrı olarak tasvir edilmez ve herhangi bir soruna bir çözüm tartışmak veya planlamak yerine doğrudan eyleme geçmeyi tercih eder.

 Thor zeki ya da hile yapmaz ve bu nedenle diğerlerinde bu nitelikleri tanıyamaz. Sonuç olarak, kendilerinden başka büyülü şeylerin ortaya çıkmasına neden olan şekil değiştiren varlıklar tarafından sık sık kandırılır. 

Thor'un bugünün Marvel çizgi romanlarında ve filmlerindeki popüler tasvirinin aksine, Loki'nin kardeşi değildi ve Prose Edda'nın 3. bölümü dışında asla temiz traşlı ya da sarışın olarak tasvir edilmedi. Thor'un hemen hemen her görüntüsünde, şiddetin alternatiflerini düşünmeden genellikle devlerle savaşmayan veya cüceleri öldürmeyen uzun kızıl saçlı ve büyük bir sakallı gösteriliyor.

THORUN ÇEKİCİ -MJÖLNİR-:

Thor'un cesareti ve görev duygusu sarsılmaz ve fiziksel gücü neredeyse eşsizdir. Asgard ve Midgard'ı savunmasına yardımcı olan üç sihirli eşyaya sahipti: Mjollnir çekici, Megingjord kemeri (giydiğinde ikiye katlandı) ve çekicini kullanmak için ihtiyaç duyduğu büyük demir eldivenler.

 Gücü bu nesnelere bağlıdır. Megingjord kemerini takarken Thor, gücünü ikiye katlıyor. Kendisiyle özdeşleşen Mjöllnir, kullandığı nesnelerin en ünlüsüdür. Onsuz nadiren bir yere gider. Mjöllnir, parçalayıcı anlamına gelir. Bu dev çekiç cüce kardeşler Brokka ve Eitri tarafından yapılmıştır. Çekiç yapılırken Loki'nin haini sinek kılığına girdi ve cüceleri rahatsız etti. Sonuç olarak, çekiç sapı kısa kaldı. 

Thor, çekiciyle fırtınaları kontrol ediyor. Yağmurları çekiç yapar. Yine, değiştirmek istediğinizde, sadece çekici çevirin. Genellikle çok büyük olan Mjöllnir, Thor onu saklamaya çalışırsa küçülebilir.

Mjöllnir'in bir diğer özelliği de bumerangı andırmasıdır. Thor onu bir düşmana attığında, tüm gücüyle ona vurur ve sahibini eline verir.

THOR İLE İLGİLİ FİLMLER:





Yorumlar

Geri bildirim

Sitemizi geliştirmemiz adına şikayet ve isteklerinizi bildiriniz düşünceleriniz bizim için önemlidir.