Ana içeriğe atla

Öne çıkanlar

THOR YILDIRIM TANRISI (BÖLÜM 2)

THORLA İLGİLİ  HİKAYELER: MJÖLNİR`İN ÇALINMASI Devlerin dünyası Jötunheimr'ın kralı Thrym, Freya'ya aşıktır. Onunla evlenmeyi planlıyor. Thor uyurken Mjölnir çekicini çalar. Çekiç çalınan Thor, Loki'ye koşar ve yardım ister. Loki, Thrym'in çekicini çaldığını söylüyor. Dev Thrym şantaj yapar ve Mjölnir karşılığında tanrıça Freya'yı ister. Tanrılar bir plan yapar ve Thor'un Thrym'i Freya olarak gizlemesine karar verir. Thor bir gelinlik ile Thrym'e gidecek ve çekici ondan alacak. Thor bunu kabul edemese de planı kabul etmek zorunda kalır.  İskandinav mitolojisindeki en güçlü tanrı Thor: Yıldırım tanrısı Thor Freya kılığına girerek Thrym'e gider. Thrym, Freya'nın sandığı Thor için bir ziyafet düzenler. İçecekler ziyafet boyunca içilir ve Thrym, Thor'un Freyja olduğuna ve Mjölnir'i elinde tuttuğuna inanır. Thor, Mjölnir'i alır almaz dev Thrym'den intikam alır. THOR VE TARIM Thor, örnek bir savaşçı ve sosyal düzenin savunucusu olmanın

TİTANLAR KİMDİR? ( BÖLÜM 1)

TİTANLAR KİMDİR? 

Titanlar:Mitolojinin yaratılış destanında yer almaktadır. Toprak Ana ve Uranüs'ün birliğinden doğan 6 kadın ve 6 erkeği sembolize ediyorlar. 12 Titan olarak bilinen bu tanrı ve tanrıçaların yanı sıra 3 Tepegöz ve 3 Hekatonkheir de doğar. Ancak Uranüs; Garip ve dehşet verici bulduğu Tepegöz ve Hekatonheir'leri Gaia'nın kil annesinin karnına geri yerleştirir. Gaia bu acı verici duyguya çok kızmıştı; İlk oğlu Kronos'u kışkırtarak Uranüs'e tuzak kurar. Babasının hadım edilmesiyle tanınan Kronos; Bu titanların başıdır. Efsaneye göre yere dökülen Uranüs'ün kanından; Orman perileri, devler ve çağlar doğar. Ayrıca penisin denize düşmesinden; Afrodit'in doğduğu söyleniyor.


12 TİTAN:

Kronos: Cronos veya Kronos, Yunan mitolojisinde Titanların başıdır. Babası Uranüs ve annesi Gaia'dır. Gaia, annesinin yardımıyla babasını mağlup etti ve onu Tartarus'un derinliklerine hapsettikten sonra iktidarı ele geçirdi. Kronus'un bu çağına Altın Çağ denir. Kronus, babasını mağlup ettiği kaderi paylaşmaktan korkar ve çocuklarını doğar doğmaz yutar. Tek istisna Zeus'tur. Eşi Rheia, Zeus'u çocuklarından korumak için Kronus'u Zeus yerine taşla besler. Zeus büyüyene kadar Kazdağları'nda saklanır. Büyüdüğünde babasını yendi ve evrene hükmetmeye başladı.

Okeanos: (okyanus): Tüm tuzlu suyu temsil eder.

 Gaia: O yeryüzünün tanrıçasıdır. Doğayı temsil eder. Her şeyin yapıldığı "toprak ana" dır.

Tethys: (yeraltı suyu): Deniz tanrıçası Tethys, Uranüs ve Gaia'nın kızıdır. Okeanos'tan birçok çocuğu vardı. Antik çağda, dünyanın büyük nehirlerinin (Nil vb.) Annesi olduğuna inanılıyordu. 

Hyperion: (güneş): Işıktan sorumludur.

Theia: (resim ve değerli taşlar): Aynı zamanda Thia veya Thea olarak da adlandırılır. Altın, gümüş ve mücevherden sorumlu. Aydınlanma başka bir sorumluluktur.

Koios: (Zeka tanrısı). Kuzey Kutbundan Sorumlu.

Phoebe: Ay ile ilişkili tanrıça. Karanlığın ve gizemin tanrıçası.

Rhea: Bereket ve yaylaların tanrıçası. Üçüncü neslin Olimpiyat tanrıları Rei'nin çocuklarıdır.

Mnemosyne: Hafızadan sorumlu tanrıça, aynı zamanda ilham tanrıçalarının annesi

Themis: Yağmur tanrıçası. Adalet ve düzenden sorumlu. Ona yetersiz saygı veya adaletsizlik gösterildiğinde sessiz kalır ve bunun yerine Nemesis'i cezalandırır.

Cryus: Onun hakkında adı dışında hiçbir bilgi yok. 

Lapetos: Dikkati temsil eder.












Yorumlar

Geri bildirim

Sitemizi geliştirmemiz adına şikayet ve isteklerinizi bildiriniz düşünceleriniz bizim için önemlidir.