Ana içeriğe atla

Öne çıkanlar

THOR YILDIRIM TANRISI (BÖLÜM 2)

THORLA İLGİLİ  HİKAYELER: MJÖLNİR`İN ÇALINMASI Devlerin dünyası Jötunheimr'ın kralı Thrym, Freya'ya aşıktır. Onunla evlenmeyi planlıyor. Thor uyurken Mjölnir çekicini çalar. Çekiç çalınan Thor, Loki'ye koşar ve yardım ister. Loki, Thrym'in çekicini çaldığını söylüyor. Dev Thrym şantaj yapar ve Mjölnir karşılığında tanrıça Freya'yı ister. Tanrılar bir plan yapar ve Thor'un Thrym'i Freya olarak gizlemesine karar verir. Thor bir gelinlik ile Thrym'e gidecek ve çekici ondan alacak. Thor bunu kabul edemese de planı kabul etmek zorunda kalır.  İskandinav mitolojisindeki en güçlü tanrı Thor: Yıldırım tanrısı Thor Freya kılığına girerek Thrym'e gider. Thrym, Freya'nın sandığı Thor için bir ziyafet düzenler. İçecekler ziyafet boyunca içilir ve Thrym, Thor'un Freyja olduğuna ve Mjölnir'i elinde tuttuğuna inanır. Thor, Mjölnir'i alır almaz dev Thrym'den intikam alır. THOR VE TARIM Thor, örnek bir savaşçı ve sosyal düzenin savunucusu olmanın

LUCİFER KİMDİR?

MİTOLOJİDE LUCİFER:

LUCİFER: Çogu kişi tarafından mitolojik bir varlık olarak bilinmektedir. Ancak bu bilgi doğru olmamakla birlikte Lucifer, dini bir yaratık olarak pek çok kutsal kitapta geçmektedir.

Mitolojik bir varlık olarak kabul edilen Lucifer, Hıristiyanlıkta adı geçen ilahi bir varlıktır. Bu bağlamda Yunan mitolojisinde Lucifer olarak bilinmez, Lucifer'in Hristiyan dininin kutsal kitabı İncil'de bahsettiği gibi bilinir. Ancak Lucifer'in Yunan mitolojisinde; Çeşitli kaynaklarda gökten düşen bir tanrı denildiğinden de bahseder. Dindar bir varlık olan Lucifer, şeytanın diğer adıdır. Bazı kaynaklar onun şeytanın oğlu olduğunu da söyler. Latince Lucifer, güneş yıldızı anlamına gelir. Bu bağlamda, şeytani bir varlık olarak değil, Latince'de kelimenin tam anlamıyla gündüz yıldızı olarak anılır. Latincede ışık taşıyan anlamına gelen Lucifer, çeşitli şekil ve heykellerle tasvir edilmiştir. Kanatlı genç bir adam olarak yaratılan Lucifer heykelleri, ayaklarına zincirlenmiş halde yere bakıyor.


LUCİFER`IN HİKAYESİ:

Lucifer çok güzel ve çok bilge bir varlıktır. O kadar güzel ki herhangi bir kıyafetin en iyisini giyiyor ve cennetindeki en iyi yiyeceklerle besleniyor. Giysileri değerli taşlarla süslenmiştir. Tanrı'nın kutsal dağına gidip ateş tarlaları arasında dolaşabilen tek varlık O'dur. Yunan mitolojisi Lucifer, bu ayrıcalıklara karşı oldukça kibirli ve kibirli bir tavır almaya başlıyor. Bilgeliğini unutarak hırslı bir kişiliğe dönüşür. Allah'ın yarattığı insana tepeden bakar ve Allah'ın emrine karşı gelir. İnsanın zayıf, aciz ve cahil olduğunu görünce kibrinin kurbanı olur. Tanrı onun tüm ayrıcalıklarını elinden alır ve onu cezalandırır.

Kendini tanrısallığı taklit eden en üstün varlık olarak görmeye başlayan Lucifer, cennetten kovuldu. Ateş alanlarının alevlerini taşıyan Lucifer, yeryüzüne iner. Ayrıca dünyadaki insanlara kin duyar ve onları kibirlenmeye ve Tanrı'nın gözünden düşmeye teşvik eder. Onun tutumunu gören Tanrı, Lucifer'i takip eden tüm insanları küle çevireceğini ilan eder. Hem mitlerde hem de dini kaynaklarda yer alan Lucifer'in hikayesi pek çok kişinin merak ettiği konulardan biridir.

Yorumlar

  1. Geçmiş yıllarda kendi rızamla bebek kürtaj ettirdim bu günah yüzünden beni suçlama hatalarımı bulmak için boş değersiz insanlarla çalışma

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Geri bildirim

Sitemizi geliştirmemiz adına şikayet ve isteklerinizi bildiriniz düşünceleriniz bizim için önemlidir.