Ana içeriğe atla

Öne çıkanlar

THOR YILDIRIM TANRISI (BÖLÜM 2)

THORLA İLGİLİ  HİKAYELER: MJÖLNİR`İN ÇALINMASI Devlerin dünyası Jötunheimr'ın kralı Thrym, Freya'ya aşıktır. Onunla evlenmeyi planlıyor. Thor uyurken Mjölnir çekicini çalar. Çekiç çalınan Thor, Loki'ye koşar ve yardım ister. Loki, Thrym'in çekicini çaldığını söylüyor. Dev Thrym şantaj yapar ve Mjölnir karşılığında tanrıça Freya'yı ister. Tanrılar bir plan yapar ve Thor'un Thrym'i Freya olarak gizlemesine karar verir. Thor bir gelinlik ile Thrym'e gidecek ve çekici ondan alacak. Thor bunu kabul edemese de planı kabul etmek zorunda kalır.  İskandinav mitolojisindeki en güçlü tanrı Thor: Yıldırım tanrısı Thor Freya kılığına girerek Thrym'e gider. Thrym, Freya'nın sandığı Thor için bir ziyafet düzenler. İçecekler ziyafet boyunca içilir ve Thrym, Thor'un Freyja olduğuna ve Mjölnir'i elinde tuttuğuna inanır. Thor, Mjölnir'i alır almaz dev Thrym'den intikam alır. THOR VE TARIM Thor, örnek bir savaşçı ve sosyal düzenin savunucusu olmanın

MİTOLOJİ NEDİR?

MİTOLOJİ NEDİR?

Bir millete veya gruba veya bu mitlerin incelenmesine dayalı olarak bilime ait toplanan mitlerin tümüne mitoloji denir. Mitolojinin diğer adı mitolojidir. İnsanların doğa, tarih ve gelenekler hakkında anlattıkları hikayeler ve efsaneler efsaneler yaratır. Her kültürün kendi mitleri vardır. Kültürel mitler, o kültürün değer yargılarını, dini deneyimlerini ve ahlaki derslerini yansıtır.

MİTOLOJİ ORTAYA NASIL ÇIKMIŞTIR?

İnsanlar doğdukları andan itibaren varlıkları için bir sebep arıyorlar. Buldukları ipuçlarını kendi hayal güçlerinde yorumlayarak mitler oluşturmuşlardır. Farklı çağlarda ve kültürlerde anlatılan mitler kulaktan kulağa yayılmıştır.


 Yunan, İskandinav (İskandinav), Çin, Mısır, Türk, Roma mitolojileri günümüzün en ünlü mitolojileridir.

MİTOLOJİNİN ANLAMI NEDİR?

Mitolojinin sözlük anlamı; "Bir din veya insan kültüründe tanrıların, kahramanların, evrenin ve insanın yaratılışı hakkındaki tüm sözlü ve yazılı mitleri ele alan çalışmaların bir derlemesidir."

 Mitolojik, tanrılar, kahramanlar ve doğaüstü varlıklarla uğraşmak anlamına gelir. Genel olarak, bir şey yaratma veya oluşturma konusu tartışılır. Bu kavram "mitolojik olaylar" olarak adlandırılır. Efsaneler, mitolojik olayların temelini oluşturur. Efsaneler ilk ortaya çıktığında sözlü olarak aktarıldı. Daha sonra kopyalandı ve devam ettirildi.

Yorumlar

Geri bildirim

Sitemizi geliştirmemiz adına şikayet ve isteklerinizi bildiriniz düşünceleriniz bizim için önemlidir.