Ana içeriğe atla

Öne çıkanlar

THOR YILDIRIM TANRISI (BÖLÜM 2)

THORLA İLGİLİ  HİKAYELER: MJÖLNİR`İN ÇALINMASI Devlerin dünyası Jötunheimr'ın kralı Thrym, Freya'ya aşıktır. Onunla evlenmeyi planlıyor. Thor uyurken Mjölnir çekicini çalar. Çekiç çalınan Thor, Loki'ye koşar ve yardım ister. Loki, Thrym'in çekicini çaldığını söylüyor. Dev Thrym şantaj yapar ve Mjölnir karşılığında tanrıça Freya'yı ister. Tanrılar bir plan yapar ve Thor'un Thrym'i Freya olarak gizlemesine karar verir. Thor bir gelinlik ile Thrym'e gidecek ve çekici ondan alacak. Thor bunu kabul edemese de planı kabul etmek zorunda kalır.  İskandinav mitolojisindeki en güçlü tanrı Thor: Yıldırım tanrısı Thor Freya kılığına girerek Thrym'e gider. Thrym, Freya'nın sandığı Thor için bir ziyafet düzenler. İçecekler ziyafet boyunca içilir ve Thrym, Thor'un Freyja olduğuna ve Mjölnir'i elinde tuttuğuna inanır. Thor, Mjölnir'i alır almaz dev Thrym'den intikam alır. THOR VE TARIM Thor, örnek bir savaşçı ve sosyal düzenin savunucusu olmanın

NYX (NİKS):GECE TANRIÇASI

NYX KİMDİR?

 Yunan mitolojisindeki ilk tanrıçalardan biri olan Niks (Nyx), gecenin vücut bulmuş hali olarak kabul edilir. İlk Yunan kaos tanrısından doğan Niks, gecenin tanrıçasıdır. Sembolü ay ve yıldızdır. Niks'in çok güzel olduğu söyleniyor. 

Doğum yeri Gaia, dünya değil. Evi Hades'in evinin altındadır. İnsanlığı hem iyi hem de kötü yönde etkileyebilir. Uykuya dalma ve insanlığa ölüm getirme yeteneğine sahiptir. Zeus bile Nyx'ten korkar. Çünkü Niks, Zeus'tan hem daha yaşlı hem de daha güçlüdür. Niks Tartarus'ta yaşıyor. 

Tartaros, Hades'in ölüleri diyarından bile çok uzaktır. İlyada'ya göre, cennet dünyadan ne kadar uzaksa, Tartarus'taki Hades'ten o kadar uzaktır. Tartarus acı, karanlık, eziyetli, kötü bir yerdir. Ama Niks tam olarak kötülüğün simgesi değildi. Yine de karanlık ve gizemli doğası nedeniyle kötü bir karakter olarak görülüyor.


Niks, karanlık tanrısı olan kardeşi Erebus iİe evlendi ve iki çocukları oldu. Bunlar Eter ve Hemera'dır.

 Daha sonra kendiliğinden çocuklar doğurdu: Momus, Moros, Thanatos, Hypnos, Oneiroi, Hesperides, Keres ve Fates, Nemesis, Apate, Philotes, Geras ve Eris. Niks Hypnos'un oğlu ile Zeus arasında ilginç bir hikaye yaşandı. Zeus'un karısı olan doğa tanrıçası Hera, Hypnos'tan Zeus'u uyutmasını ister. Amacı Zeus'a komplo kurmaktır.

 Hypnos kabul eder ve Zeus'u uyutmaya çalışır. Ancak hipnoz yetersizdir ve Zeus'u uyutamaz. Öfkelenen Zeus, Hypnos'u takip eder. Hypnos, Zeus'un gazabından kaçmak için annesi Niks'in mağarasına sığınacaktır. Bunu gören Zeus Niks'in gazabından korktuğu için Hypnos'u terk eder.

Yorumlar

Geri bildirim

Sitemizi geliştirmemiz adına şikayet ve isteklerinizi bildiriniz düşünceleriniz bizim için önemlidir.