Ana içeriğe atla

Öne çıkanlar

THOR YILDIRIM TANRISI (BÖLÜM 2)

THORLA İLGİLİ  HİKAYELER: MJÖLNİR`İN ÇALINMASI Devlerin dünyası Jötunheimr'ın kralı Thrym, Freya'ya aşıktır. Onunla evlenmeyi planlıyor. Thor uyurken Mjölnir çekicini çalar. Çekiç çalınan Thor, Loki'ye koşar ve yardım ister. Loki, Thrym'in çekicini çaldığını söylüyor. Dev Thrym şantaj yapar ve Mjölnir karşılığında tanrıça Freya'yı ister. Tanrılar bir plan yapar ve Thor'un Thrym'i Freya olarak gizlemesine karar verir. Thor bir gelinlik ile Thrym'e gidecek ve çekici ondan alacak. Thor bunu kabul edemese de planı kabul etmek zorunda kalır.  İskandinav mitolojisindeki en güçlü tanrı Thor: Yıldırım tanrısı Thor Freya kılığına girerek Thrym'e gider. Thrym, Freya'nın sandığı Thor için bir ziyafet düzenler. İçecekler ziyafet boyunca içilir ve Thrym, Thor'un Freyja olduğuna ve Mjölnir'i elinde tuttuğuna inanır. Thor, Mjölnir'i alır almaz dev Thrym'den intikam alır. THOR VE TARIM Thor, örnek bir savaşçı ve sosyal düzenin savunucusu olmanın

ODİN’İN KARISI: FRİGG (TANRIÇALARIN EN GÜZELİ)

 FRİGG KİMDİR?

Frigg, İskandinav mitolojisinde birçok şapka takar. Genellikle "tanrıçalar arasında ilk" olarak tanımlanır ve Odin'in karısıdır. 

Aesir'in kraliçesi ve cennetin tanrıçasıydı. Ayrıca doğurganlık, yuva, annelik, aşk, evlilik ve ev sanatları tanrıçası olarak da biliniyordu. Bu alanlardan bazıları, Freyja adlı başka bir İskandinav tanrıçası tarafından da denetlendi. İskandinav mitolojisinde, Frigg'in ana rolleri çoğunlukla kocasını ve çocuklarını çevreleyen aileydi. 

Birçok bilim adamı Frigg'in ortak bir Germen tanrıçasından türemiş olabileceğine inanıyor. Hipotezi destekleyecek kesin bir kanıt bulunmamakla birlikte, mitolojik özellikler ve her ikisiyle ilişkili isimler ve konumlar gibi birçok benzerlik vardır. Frigg'in diğer mitoloji türleriyle herhangi bir bağlantısı olsun ya da olmasın, İskandinav mitolojisinde çok önemli bir rol oynadı.

FRİGGİN İŞARETLERİ:

Frigg aileyi temsil eder. Sevecen, sabırlı ve özverili bir sevgi kaynağı olarak bilinir. Oğlunun erken ölümü gibi kaderin önceden belirlendiği durumlarda bile, Frigg kaderi değiştirmek için elinden gelen her şeyi yapmaya devam etti. Frigg'in ana sembolleri, birçoğu tanrıçanın sanatsal temsillerinde tasvir edilen dolunay, gökyüzü, çıkrık ve iğ, ökse otu ve gümüştür.

FRİGG NASILDI?

Frigg esas olarak güzel ve güçlü bir kadın olarak tasvir edilir. Birçok resim, kocası Odin ile İskandinav mitolojisinde bir eş olarak güçlü rolüne övgüde bulunur. Genellikle sakinleştirici doğasını simgeleyen yumuşak ve güzel arka planlarda tasvir edilir.



Yorumlar

Geri bildirim

Sitemizi geliştirmemiz adına şikayet ve isteklerinizi bildiriniz düşünceleriniz bizim için önemlidir.