Ana içeriğe atla

Öne çıkanlar

THOR YILDIRIM TANRISI (BÖLÜM 2)

THORLA İLGİLİ  HİKAYELER: MJÖLNİR`İN ÇALINMASI Devlerin dünyası Jötunheimr'ın kralı Thrym, Freya'ya aşıktır. Onunla evlenmeyi planlıyor. Thor uyurken Mjölnir çekicini çalar. Çekiç çalınan Thor, Loki'ye koşar ve yardım ister. Loki, Thrym'in çekicini çaldığını söylüyor. Dev Thrym şantaj yapar ve Mjölnir karşılığında tanrıça Freya'yı ister. Tanrılar bir plan yapar ve Thor'un Thrym'i Freya olarak gizlemesine karar verir. Thor bir gelinlik ile Thrym'e gidecek ve çekici ondan alacak. Thor bunu kabul edemese de planı kabul etmek zorunda kalır.  İskandinav mitolojisindeki en güçlü tanrı Thor: Yıldırım tanrısı Thor Freya kılığına girerek Thrym'e gider. Thrym, Freya'nın sandığı Thor için bir ziyafet düzenler. İçecekler ziyafet boyunca içilir ve Thrym, Thor'un Freyja olduğuna ve Mjölnir'i elinde tuttuğuna inanır. Thor, Mjölnir'i alır almaz dev Thrym'den intikam alır. THOR VE TARIM Thor, örnek bir savaşçı ve sosyal düzenin savunucusu olmanın

ARES İLE TANRILARIN SAVAŞI

 ARTIK NEDEN TANRILARIN OLMADIGINI VEYA GÖRMEDİGİMİZİ HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

Her şey Ares'in doğumuyla başladı. Hepimizin bildiği gibi Ares, Zeus ile Hera'nın oğlu ve Herkül'ün kardeşi olan savaş tanrısıdır. O zaman, her tanrının koruyacağı bir yeri vardı.

 Örneğin, Athena şehri Atina'dır ve Ares şehri Sparta şehridir. Athena ve Ares iki zıt kardeştir, Athena barış tanrıçasıdır ve Ares savaş tanrısıdır. İki kardeş sık sık savaşa girerler ki bu da Atina ile Sparta arasındaki savaştır

. Bu nedenlerle Ares diğer tanrılar, özellikle de babası Zeus arasında popüler değildi. Apollon ve Athena'nın destanda bahsedilen Ares hakkındaki düşünceleri şöyledir:

ares, insanların baş belası ares,
ey kaleler yıkan, elleri kanlı ares...
yaklaş ona saldırgan ares'ten çekinme,
delinin biridir, kötünün kötüsüdür o,
bir o yana döner bir bu yana...

 Zeus bir kez daha destanda Ares'e şu açıklamayı yapmıştır:

 "Böyle ağlama, dizlerimin üzerinde yüzünü değiştir.

Olimpos tanrılarında yaşayan en nefret ettiğim tanrı sensin!

Ares, Truva Savaşı da dahil olmak üzere birçok savaşa aktif olarak katıldı, arkadaşlar, ama sonunda hep aşağılandı. 13 ay bir kavanozda tutulmaktan, Truva Savaşı sırasında ölümlü Diomedes tarafından yaralanıp savaş alanını terk etmeye kadar birçok utanç verici şey oldu. Nedeni genellikle saçmadır. Örneğin Truva Savaşı'nda Truva Prensi Paris "Üç Güzeller" yarışmasında (Afrodit, Athena, Hera) Hera yerine Afrodit'i seçmiştir. (Bu arada Ares ve Afrodit sevgilidir.)


 Yunan askerlerini öldürmeye başladı. Daha sonra Hera Zeus'un izniyle savaşa katıldı. Ares'in Diomedes'ten yediği mızrakta Athena'nın da rol oynadığını elbette unutmamak gerekir. Ares şımarık bir çocuk gibidir, canı isterse savaş açar, canı isterse öldürür, kısacası etten kemikten bir beden. Ares'in yanı sıra Olympus'un 11 tanrısının da yardımıyla sürekli beladan kurtulmuştur.

Ares, Truva Savaşı da dahil olmak üzere birçok savaşa aktif olarak katıldı, arkadaşlar, ancak sonunda her zaman küçük düşürüldü. 13 ay boyunca bir kavanozda tutulmaktan ölümlü Diomedes tarafından yaralanmaya ve Truva Savaşı sırasında savaş alanını terk etmeye kadar birçok utanç verici şey oldu. Nedeni genellikle saçmalıktır. Örneğin Truva Savaşı sırasında Truva Prensi Paris, "Üç Güzeller" yarışmasında (Afrodit, Athena, Hera) Hera yerine Afrodit'i seçmiştir. (Bu arada Ares ve Afrodit sevgilidir.) Yunan askerlerini öldürmeye başladı.

 Daha sonra Hera, Zeus'un izniyle savaşa katıldı. Ares'in Diomedes'ten yediği mızrakta Athena'nın da rol oynadığını elbette unutmamak gerekir. Ares şımarık bir çocuk gibidir, canı isterse vurur, öldürür, kısacası etten kemikten bir beden. Ares ve Olympus'un on bir tanrısının yardımıyla beladan kurtulmaya devam etti.

Ares son olarak 4 büyük yardımcısı Phobos (korku), Deimos (dehşet), Eris (tetikleyici tanrıça) ve Enyo'yu (Eris ve Enyo hakkında farklı kaynaklar vardır. Bazılarına göre bunlar Ari Si'nin kızıdır. Bazı kişiler) kullanmaya karar verir. onların kızkardeşi olduğunu söyle, o yüzden daha fazlasını söylemeyeceğim) Efsaneye göre Ares Trakya'da katledildi ve üç nehir insan kanından aktı. Burada Phobos'un rolü -tahmin ettiniz- çok büyük ve tüm Olympus'u korkutuyor. Tabii ki, bu savaşın zaferi. Sonunda, Olympus tanrıları Ares'e savaş ilan etti, ancak Olympus'un yenilmesi üzücü oldu.

 Phobos bu korkuyu aşıladı (bu arada, "fobi" kelimesi artık Phobos'tan geliyor) ve neredeyse tamamen Zeus'un Olimpos Dağı'ndan düşmesine neden oldu. Ancak Ares, her şımarık çocuk gibi, tüm bunları ailesinin dikkatini çekmek için yapar. 

Sonuç olarak, Zeus'tan tanrı Olympus'u kapmadı. Tahta oturmasına izin verecek, ancak tek bir şart var:

“artık hiçbir tanrı dünyaya karışmayacaktı.”

zeus ya bunu kabul edecekti ya da ares dünyanın ve göklerin hakimi olacaktı.

mitolojinin sonunda dostlar, zeus ares'in şartını kabul eder ve dünyaya giden kapıların hepsini kapatır.

sonra zamanla yunan halkı da tanrılarını unutur.





Yorumlar

  1. Bunun kesinliği neye ya da hangi esere dayanıyor? Yoksa kurgu mu?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Geri bildirim

Sitemizi geliştirmemiz adına şikayet ve isteklerinizi bildiriniz düşünceleriniz bizim için önemlidir.