Ana içeriğe atla

Öne çıkanlar

THOR YILDIRIM TANRISI (BÖLÜM 2)

THORLA İLGİLİ  HİKAYELER: MJÖLNİR`İN ÇALINMASI Devlerin dünyası Jötunheimr'ın kralı Thrym, Freya'ya aşıktır. Onunla evlenmeyi planlıyor. Thor uyurken Mjölnir çekicini çalar. Çekiç çalınan Thor, Loki'ye koşar ve yardım ister. Loki, Thrym'in çekicini çaldığını söylüyor. Dev Thrym şantaj yapar ve Mjölnir karşılığında tanrıça Freya'yı ister. Tanrılar bir plan yapar ve Thor'un Thrym'i Freya olarak gizlemesine karar verir. Thor bir gelinlik ile Thrym'e gidecek ve çekici ondan alacak. Thor bunu kabul edemese de planı kabul etmek zorunda kalır.  İskandinav mitolojisindeki en güçlü tanrı Thor: Yıldırım tanrısı Thor Freya kılığına girerek Thrym'e gider. Thrym, Freya'nın sandığı Thor için bir ziyafet düzenler. İçecekler ziyafet boyunca içilir ve Thrym, Thor'un Freyja olduğuna ve Mjölnir'i elinde tuttuğuna inanır. Thor, Mjölnir'i alır almaz dev Thrym'den intikam alır. THOR VE TARIM Thor, örnek bir savaşçı ve sosyal düzenin savunucusu olmanın

FENİKS (ZÜMRÜD'Ü ANKA KUŞU)

FENİKS ANKA KUŞU

ANKA KUŞUNUN TARİHİ:

Efsanenin belki de en eski örneği olan Mısırlılar, yaratılış mitlerinin bir parçası olan balıkçıl kuşu Bennu'dan bahsettiler. Benben taşlarında veya dikilitaşlarda yaşayan Bennu, Mısırlılar tarafından Osiris ve Ra ile birlikte saygı ve hürmet gördü. Çünkü Bennu tanrının yaşayan bir simgesiydi. Osiris'in avatarı olarak görülüyordu. Güneş kuşu, Mısırlılar tarafından giyilen tılsım ve tılsımlarda yeniden doğuşun ve ölümsüzlüğün sembolü olarak kabul edildi ve tufanla ilişkilendirilerek yeni zenginlik ve bereket getirdiğine inanılıyordu.

Nil zamanı.Yunan tarihçi Herodot, antik Heliopolis rahiplerinin, kuşun kendi  ateşini inşa etmeden ve yakmadan  500 yıl önce nasıl yaşadığını anlattığını yazdı. Torunlar daha sonra küllerden uçacak ve rahipleri Heliopolis'teki tapınağın sunağına taşıyacaklardı.

Kendi öldürme ateşine hazırlanırken yuvası için tarçın ve mür yediği söylenir (mür, özellikle YakınDoğu'da tıpta ve parfümeride kullanılan yapışkan, aromatik bir reçine. Asya'da, anka kuşu tüm kuşları yönetir ve Çin'in imparatoriçesi ve  güneş ve güney gibi kadınsı zarafet sembolüdür. Anka kuşu görmek, bilge bir liderin tahta çıktığı anlamına gelir ve yeni bir dönemin başladığının iyi bir işaretidir. Çin erdemlerinin temsilcisidir: Nezaket, Görev, Uygunluk, İyilik ve Güvenilirlik. Saraylar ve tapınaklar, tümü anka kuşu  tarafından yönetilen seramik nöbetçi hayvanlar tarafından korunmaktadır.



 
YIKIM VE YENİDEN DOĞMAK;

Efsanevi Anka kuşu birçok dine dahil edilmiştir ve sonsuz yaşamı, felaketi (yıkımı), yaratılışı ve yeni başlangıçları sembolize eder. Ölüm ve diriliş temaları nedeniyle, erken Hıristiyanlıkta, Mesih'in ölümü ve dirilişine bir benzetme olarak bir sembol olarak kabul edildi. üç gün sonra diriliş Erken Hıristiyan mezar taşlarında popüler bir sembol haline geldi. Aynı zamanda dünyayı daha sonra tüketilmek üzere  yarattığına inanılan kozmik bir ateşin sembolüdür. Yahudi efsanesinde Anka kuşu, sadık ve ölümsüz bir kuş olan Milcham olarak bilinir. Cenette geri döndüğünde, Havva yasak meyveli bahçe hayvanlarını cezbeden bilgi elmasını aldığında, Milcham kuşu teklifi reddetti ve ölüm meleğine karşı bağışık bir şehre götürüldü, burada her bin yılda bir yeniden doğdu ve orada yaşayacağı bir yerdi. sadakati sayesinde neredeyse sonsuza kadar barış.

Yorumlar

Geri bildirim

Sitemizi geliştirmemiz adına şikayet ve isteklerinizi bildiriniz düşünceleriniz bizim için önemlidir.